Diest

 

 

 

 

Op zoek naar kinderopvang op maat van jezelf en je kind? Kinderopvang waar je als ouder inspraak hebt over de opvangvisie of meer praktische zaken als het opvangplan, het spelaanbod, de voeding, de inrichting van de buitenruimte, ouderactiviteiten,… ? Kinderopvang waar rekening wordt gehouden met de uniciteit van uw kind en haar/zijn eigen groeiritme ? Kinderopvang waar je deel uitmaakt van een team en naargelang je eigen competenties als ouders een taak opneemt in dit geheel ?

 


Diest behoort tot de beteren van de klas met 43,40 % beschikbare opvangplaatsen voor baby's en peuters in het derde kwartaal van 2019 (laatst beschikbare cijfers Kind & Gezin). In vergelijking met het eerste kwartaal van 2019 is het een stagnatie (43,39 %), maar sinds 2017 (41,97 %) is het een toename met 1,43 %.

Diest is echter volop in beweging. Op dit ogenblik wordt er veel bijgebouwd in Diest : Ezelsdijk, voormalige rijkswachtkazerne, Roskam,... In totaal zo'n duizend nieuwe woningen. Dit betekent ook nieuwe inwoners, waaronder ongetwijfeld heel wat jonge gezinnen. Dus zal de vraag naar kinderopvang in Diest toenemen.

 

Ben je op zoek naar een opvangplaats en wil je mee je schouders zetten onder de realisatie van een coöperatief kinderdagverblijf in Diest ? Ben je gewoon nieuwsgierig en wil je meer over Es & Iep te weten komen ?

Contacteer ons om meer te weten te komen.