Projectsteden zijn niet onmiddellijk onze prioriteit. De Barcelona-norm wordt in deze steden ook niet gehaald of net wel. In tegenstelling tot de kernsteden waar we momenteel zelf héél actief een werking opzetten, kijken we in de projectsteden een beetje de kat uit de boom. Als zich hier een unieke kans voordoet, of we door iemand getipt worden, kan het zijn dat we een tandje bijsteken om er een coöperatief kinderdagverblijf op te richten.

Es & Iep concentreert zich op die gemeenten die voor minder dan 38% van de kinderen tussen 0 en 3 jaar kinderopvang voorzien. In onze ogen zijn dit de gemeenten die het meeste nood hebben aan kinderopvang. In Vlaanderen werd er in 2017 voor 43,25% aan kinderopvang voorzien. Toch telden we nog 100 gemeenten die de 38% niet haalden.

 

Ben je op zoek naar een opvangplaats en wil je mee je schouders zetten onder de realisatie van een coöperatief kinderdagverblijf in jouw gemeente ?

Heb jij, of weet jij, een interessant pand dat hiervoor eventueel in aanmerking komt ?

Ben je gewoon nieuwsgierig en wil je meer over Es & Iep te weten komen ?

Wil je dat we ons concept persoonlijk komen toelichten ?

 

Contacteer ons, telefonisch of per mail, om meer te weten te komen.

De lijst hieronder zal in 2019 sterk worden uitgebreid. We plannen al deze gemeenten te bezoeken en proberen tevens een onderhoud te hebben met de lokale schepen van kinderopvang. Naargelang we vorderen zal de lijst hieronder dus sterk groeien.

Bree

Ninove

Hoogstraten

Geel