Op zoek naar kinderopvang op maat van jezelf en je kind? Kinderopvang waar je als ouder inspraak hebt over de opvangvisie of meer praktische zaken als het opvangplan, het spelaanbod, de voeding, de inrichting van de buitenruimte, ouderactiviteiten,… ? Kinderopvang waar rekening wordt gehouden met de uniciteit van uw kind en haar/zijn eigen groeiritme ? Kinderopvang waar je deel uitmaakt van een team en naargelang je eigen competenties als ouders een taak opneemt in dit geheel ?

 


Het lijkt er sterk op dat Tongeren een inhaalbeweging heeft ingezet wat de Barcelona-norm betreffende beschikbare opvangplaatsen voor baby's en peuters betreft. Waar Tongeren in 2017 slechts 31,04 % opvangplaatsen voor kinderen van 0 tot 3 jaar telde, is dit in het derde kwartaal van 2019 (laatst beschikbare cijfers van Kind & Gezin) gestegen met 2,29 % tot 33,33 %. Juist boven de 33% die door de Barcelona-norm wordt geëist. 

Een bijkomend kinderdagverblijf in Tongeren is dus meer dan wenselijk.

Es & Iep cvba probeert op dit moment om het gebouw aan de Repenstraat 11 te verwerven. 

Om meer over dit project te weten te komen, klikt u hier.

Voor Es & Iep is de lokale betrokkenheid immens belangrijk. Daarom zoeken wij geïnteresseerden die samen met ons dit project tot leven willen brengen.

Het kinderdagverblijf zal zoveel mogelijk met lokale producenten en leveranciers werken. In een straal van 20 km zullen we op zoek gaan naar lokale producenten voor groenten, fruit, vlees,... Ook voor andere benodigdheden zullen we steeds trachten eerst lokale leveranciers te vinden.

Ben je op zoek naar een opvangplaats en wil je mee je schouders zetten onder de realisatie van een coöperatief kinderdagverblijf in Tongeren ? Ben je gewoon nieuwsgierig en wil je meer over Es & Iep te weten komen ?

Contacteer ons, telefonisch of per mail, om meer te weten te komen.